28computer.com

即時註冊

掃一掃,訪問微社區

Login

免註冊即享有會員功能

查看: 3464|回復: 2
打印 上一主題 下一主題

[三星專用] 歸零大法 (軟硬件分享)

管理員

樓主

尋日有位電訊界朋友問我有無三星NOTE 4歸零方法,咁我就當然有啦,

跟住落去會講解一下何謂歸零(知道的朋友可以忽略)

所有三星機都會COUNT你究竟有無ROOT機,ROOT咗幾多次,

只要你曾經ROOT過, 就會即刻失去原廠保養,至於點解要ROOT機,喺呢度唔多講啦

假如你部機ROOT咗而不幸地有問題需要原廠保養,呢個MOMENT, 歸零大法就幫到你了...

方法一: 用軟件 (回覆後即可下載,解壓後會變為.apk,放入電話安裝即可享用)

方法二: 用硬件 (回覆後即可下載製造方法,解壓後會變為.docx,用WORD打開即可享用)

本帖子中包含更多資源

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?即時註冊

x
收藏收藏
回復

管理員

沙發

事前準備 :

1. 首先要有一部已經 Root 了的三星手機,以下以 Galaxy S III做例子,
2. 由上下載Triangle Away這個 App , 然後安裝好

教學開始 :

步驟一 :  運行 Triangle Away 這個 App . 見到如下圖 , 就按下「Continue」及「Download」

步驟二 : 進去後選「Reset flash counter」 , 接著按「Continue」

步驟三 : 手機會自動重開 , 然後看見以下畫面 , 這時我們按下手機的 音量up . 手機會再次重開 .

當你重開手機之後 , 而這時你的手機已經刷機次數歸零了 . 不信 ? 進入 Download Mode 看看吧~~

資料來源: hk.android.info

回復 支持 反對

新手上路

板凳
睇下得唔得先
回復 支持 反對